Muumimamman apukokit - testissä Nuuskamuikkusen kalakeitto!

Ihanaa elokuun viimeistä torstaita Oispa punssi-blogissa!  Syksy on täällä ihan pian, ja Muumilaaksossahan sen tunnistaa muun muassa siitä että Nuuskamuikkunen pakkaa roippeensa kasaan ja lähtee kohti etelää. Siksi halusinkin tämänpäiväisessä postauksessa tehdä jotain muikkusmaista, ja sopiva aihio löytyikin keittiön puolelta. Muikkunenhan tunnetaan sarjassa melko uutterana kalastajana, ja hänen kalastustaitojensa inspiroimana päätin kokeilla valmistaa Nuuskamuikkusen kalasoppaa Muumimamman parhaat reseptit - blogista löytynyttä ohjetta mukaillen.



Alkuperäinen resepti on katsottavissa täältä, mutta meikäläisen version voit toki lukea alta:

Nuuskamuikkusen kalasoppaan tarvitset:

8 dl vettä
7 maustepippuria (kokonaisena, ei jauheena)
2 laakerinlehteä
700 g perunoita (vapaavalintaisesti, kannattaa toki chekata kaupassa sellainen perunalajike joka soveltuu parhaiten keittoruokiin! Esim. jauhoinen yleisperuna toimii tällaisena hyvin)
600 g pakasteseitiä tai muuta kalaa
1 tl suolaa
2 dl vapaavalintaista kermaa tai kermavalmistetta
Reilusti tilliä



Apuvälineiksi varaa terävä veitsi, leikkuulauta, iso n. 5 l kattila, kauha ja desimitta. Tarvittaessa myös kuorimaveitsi jos tykkäät kuoria perunat ennen keittämistä.

Näin valmistat Muikkusen kalasopan:

(Ennakkovalmistelut - ota pakasteseiti sulamaan n. 15 minuuttia ennen kuin aloitat ruoanlaiton. Kalaa on huomattavasti helpompaa leikellä ei-jäisenä :D)

1. Leikkele perunat kuutioiksi tai pieniksi, suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi. Itse leikkelin perunat ensin puoliksi ja sitten vielä kaksi kertaa puoliksi, jolloin palasista tuli sopivan kokoisia. Laita perunoiden leikkelyn ohessa vesi kiehumaan - lisää laakerinlehdet ja maustepippurit keitinveteen, kun vesi kiehuu voimakkaasti.



2. Kun laakerinlehdet ja maustepippurit ovat kiehuneet n. 5 minuuttia, lisää kattilaan kuutioidut perunat. Keitä perunat kypsiksi ja pilko samalla myös pakasteseiti pieniksi kuutioiksi (suurin piirtein saman kokoiksi kuin perunat, itse en valitettavasti näistä kuutioista tajunnut ottaa kuvaa!). Kun perunat ovat kypsiä, lisää pakasteseiti keitinveteen suolan kanssa.

3. Kun keitos on kiehunut kolmisen minuuttia, lisää joukkoon kerma ja tilli. Lisämakua halutessasi voit lisätä joukkoon nokareen voita. Hauduta keittoa noin viitisen minuuttia ja kauho tarjoilulautaselle!


No reseptissähän luki että reilusti tilliä :D
Kalakeiton kanssa samalle lautaselle sopii mainiosti ruisleipä tai hapankorppu, ruokajuomaksi Muikkunen luultavasti suosittelisi raikasta vettä. Itsellä riitti tästä annoskoosta syömistä kolmeksi päiväksi, eli keitto on tosiaan riittoisaa <3 (Ja pakko myös sanoa että melkoisen maistuvaa!)


Jos et satu olemaan vahva kala-allergeenikko tai muutoin nirso, niin annan sopalle kyllä vahvan peukunnoston! Loppuun muuten kysymys - millaisia muumimaisia reseptejä te lukijat haluaisitte blogissa nähdä? Kaikenlaiset, jännittävät reseptiehdotukset ja toiveet ovat kovin tervetulleita joko sayat.me:n tai blogipalautteiden kautta!

Kiitos kun lueskelit kyökkipostaukseni, tavataan jälleen ensi viikolla <3

- Iitu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti